Visie Omtrent Goede Zorg

De kracht van Sanos is dat u de zorg krijgt die u nodig heeft. Ieder mens is uniek, u bent geen nummertje, er er wordt onderzocht wat de beste zorg voor u is. Dit kan zijn om te herstellen van de pijn of klachten die u heeft, of voor preventie om klachten te voorkomen. Ook kunt u terecht voor Microbioom onderzoek en advies t.b.v. healthy aging. Bij Sanos bepalen onze speciaal opgeleide therapeuten of u fysiotherapeutische behandeling, chiropractische behandeling, massage, microbioom onderzoek en voedings-/leefstijladvies of een combinatie hiervan het beste voor u is.

Na uw eerste consult bij de chiropractor of fysiotherapeut krijgt u een uitgebreid onderzoeks- en behandelrapport. Hierin kunt u nalezen wat de belangrijkste bevindingen en hoe het behandelplan eruit ziet. Voor een voorbeeld klikt u HIER

Binnen Sanos werken we met een wetenschappelijk onderbouwd drie fasen schema. Mede op basis van de wetenschappelijke inzichten van Professor S. McGill behandelen we uw klachten. Hieronder leest u meer over de fases van behandeling.

Zoekt u meer informatie i.v.m. een sportblessure of prestatie verbetering? Kijk dan eens naar onze "Sport&Performance"  pagina. 

Fase1 =  Acute fase 

Hierin wordt u intensief behandeld door een chiropractor, fysiotherapeut, masseuse of een combinatie van therapeuten.. De frequentie en intensiteit is afhankelijk van uw klachten. Het doel hierbij is om uw klachten zo snel mogelijk te verminderen.

Fase 2 = De revalidatie- of trainingsfase

Hierin wordt de behandelfrequentie afgebouwd en zal meer met de fysiotherapeut gewerkt worden aan coördinatie, stabilisatie, 3D trainen (stabiel worden in drie dimensies), uithoudingsvermogen opbouwen en versterken. Hierin vinden we het belangrijk dat u doorzet en echt opbouwt zodat uw lichaam sterker en belastbaarder wordt. Dit voorkleint de kans op terugval

Fase 3 = De preventieve fase

In deze fase is het belangrijk om uw klachten onder controle te houden door op een verantwoorde manier te bewegen en te sporten. Eventueel wordt u een aantal keer per jaar preventief behandeld, maar dat is geen noodzaak. We zullen u vooral leren wat u zelf kunt doen om de klachten onder controle of weg te houden.