Blessurepreventie

Voorkomen is veel beter dan genezen! Uiteraard denkt u hopelijk, maar wat doet u aan preventie? In het plaatje hiernaast is samengevat hoe blessurepreventie werkt. Dit is in samenwerking met Zeilvereniging Braassemermeer.

Om de kans op een blessure kleiner te maken is het super belangrijk dat u genoeg stabiliteit heeft in uw romp, maar ook dat uw uithoudingsvermogen van de rugspieren, bilspieren en buikspieren voldoende zijn. Kunt u bijvoorbeeld minimaal 1 minuut zijwaarts planken? Hoe zwaar is het om uw hoofd 2 cm van de ondergrond op te tillen als u op de rug ligt? U hoort dit niet te voelen aan de achterzijde van de nek.

Dit zijn maar een paar hele kleine vragen die wij onszelf stellen als we u onderzoeken. We kijken naar stabiliteit, kracht, balans, uithoudingsvermogen. Er kan gekeken worden naar de samenwerking tussen uw oogspieren en uw nekspieren, dit bepaalt weer heel veel in de aansturing van uw spieren rond de wervelkolom. Maar ook de oog-handcoördinatie kan hierdoor beter worden.

Uitgebeid functioneel onderzoek

Indien u een afspraak maakt bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren dan zullen zij uw gehele bewegingsapparaat onderzoeken. Hierbij krijgt uw therapeut een goed onderzoek waar uw zwakke schakels liggen en waar winst te behalen is. 

Middels en breed scala aan spiertesten, balans- en coördinatie testen brengen we in beeld hoe de behandeling eruit gaat zien. Mogelijk zijn er blokkades in uw wervelkolom waardoor de aansturing verminderd of verstoord is. Mogelijk krijgt u het advies om een microbioom onderzoek te laten doen om de functie van uw darmen in kaart te brengen. 

Samen komen we tot een plan om te werken aan blessurepreventie en daarmee performance optimalisatie

Blessurepreventie in Alphen aan den Rijn bij Sanos

Direct hulp bij blessurepreventie?

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u snel terecht bij een van de fysiotherapeuten of chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Weet u zelf niet goed of u beter bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren een afspraak moet maken, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157