Dry Needling bij Sanos in Alphen aan den Rijn
Dry needling Sanos

Dry Needling

Dry Needling is een zeer effectieve paramedische behandeling. Door middel van een zeer dunne naald behandelen we, zonder enige medicatie (een droge naald), spierknopen/ spierverklevingen en verbeteren we de doorboeding diep in de spier.

Dry Needling is niet vergelijkbaar met acupunctuur. Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde, terwijl Dry Needling een techniek uit het Westen is waarvoor een paramedische diagnose nodig is.

Dry Needling is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Het verandert de manier waarop het lichaam pijn ervaart (neurologische effecten), en helpt het lichaam bij het genezen van hardnekkige spierkrampen die kunnen worden veroorzaakt door ‘trigger points’ (myofasciale effecten).

Dry Needling-therapie gaat gepaard met elektrische en chemische processen die het genezingsproces ondersteunen.

Het is belangrijk om de naalden slechts als een onderdeel van uw totale behandeling te zien, niet een behandeling op zich. Bij Sanos is het altijd onderdeel van andere technieken die elkaar aanvullen. Het is nooit een techniek opzich. 

Uw behandelaar is getraind in de verschillende behandeltechnieken en kiest een naald die qua lengte en dikte geschikt is voor uw aandoening en lichaamsgrootte en prikt het betreffende pijnpunt aan. U kan hierbij een klein speldenprikje voelen. Afhankelijk van de gekozen techniek, kunt u ook spierpijn en spiertrekkingen voelen. Dit zijn normale reacties en ze geven het juiste effect. 

Bij Sanos zijn er meerdere behandelaren die deze techniek gebruiken bij de behandeling. Deze behandelaren zijn: