Sanos rugzorg, specialisten op het gebied van rugklachten, nekklachten en hoofdpijnklachten
Sanos rugzorg

Sanos rugzorg is een van de drie specialisaties van deze multidisciplinaire praktijk in Alphen aan den Rijn.

Bij Sanos rugzorg helpen we u met het oplossen van alle klachten gerelateerd aan de wervelkolom. Denk aan rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, maar ook klachten die uit de wervelkolom voortkomen. Denk hierbij aan hernia, sciatica, spit of duizeligheid. 

Boek een GRATIS oriënterend consult

Tijdens dit consult kunt u in levende lijve kennismaken met de unieke aanpak van Sanos. Zo komen uw klachten uitgebreid aan bod en kunt u al uw vragen stellen aan onze chiropractoren Jens Maas en Jarryd Else.

Wat houdt een gratis intake en onderzoek  precies in?

  • Maak vrijblijvend kennis met de unieke aanpak van Sanos tijdens een intake van 30 min.
  • Gratis onderzoek van uw klachten door een gediplomeerde chiropractor
  • Analyse van uw wervelkolom, spierspanningen en motoriek door een expert
Maak kennis met de unieke aanpak van Sanos

Rugzorg is het gespecialiseerde deel van onze praktijk in alles wat de wervelkolom betreft. We zijn een multidisciplinaire praktijk voor mensen met rug-, spier-, en gewrichtsklachten. Door het aanbieden van chiropractie, fysiotherapie en massage onder één dak, kan Sanos in elke fase van het herstelproces het lichaam geven wat het nodig heeft.

Doordat onze behandelaars kijken naar het lichaam als totaalplaatje en niet alleen naar de wervelkolom, wordt er door middel van een bewezen diagnostisch proces getracht de oorzaak van uw klachten te achterhalen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opgesteld. Omdat er geen standaard behandeling is die voor iedereen werkt, benaderd Sanos iedereeen als een individu en proberen wij te achterhalen welk behandeltraject het meest effectief zal zijn om uw klachten op de lange termijn te laten verdwijnen of ten minste te verminderen.

Wat maakt Sanos zo bijzonder?
  • Sanos doet niet alleen aan symptoombestrijding, maar vindt de oorzaak van uw klachten en ondersteunt u in het herstelproces
  • Samenwerking tussen gediplomeerde chiropractors, fysiotherapeuten en masseurs
  • Al uw rug- en spierzorg op één plek, met één overzichtelijk dossier
  • De behandelingen zijn 3-5x zo lang als bij veel chiropractoren in de buurt, u bent bij ons geen nummer
  • U krijgt een gepersonaliseerd behandelplan en wordt echt meegenomen in het herstelproces
  • Concrete doelen met een tijdsbepaling voor elke fase van uw herstelproces
  • Intensieve begeleiding om uw klachten ook op de lange termijn onder controle te houden

Wereldkampioen Lucinda Brand bij Sanos rugzorg in Alphen. Sportchiropractie van het hoogste niveau

Wereldkampioen veldrijden Lucinda Brand bij Sanos

Sportchiropractie

Bij Sanos rugzorg zijn een aantal topsporters onder behandeling. Maar ook als recreatief sporter kunt u baat hebben bij een uitgebreid onderzoek en behandeling van een sportchiropractor

De oplossing voor uw rug, nek of schouderklachten

---------------

Behandeling op maat

Bij ons krijgt u persoonlijke aandacht en behandelingen op maat. Om u zo goed mogelijk van uw klachten af te helpen zijn chiropractische zorg (2.0), fysiotherapie en op uw lichaam afgestemde massage volledig met elkaar geïntegreerd. Wij streven ernaar om uw klachten ook op lange termijn weg te houden.

Bij Sanos rugzorg bepalen onze speciaal opgeleide therapeuten of een fysiotherapeutische behandeling, chiropractische behandeling, massage of een combinatie hiervan het beste voor uw herstel is.

Persoonlijk behandelplan 

Na uw eerste consult krijgt u een uitgebreid persoonlijk onderzoeks- en behandelrapport. Hierin kunt u nalezen wat de belangrijkste bevindingen zijn en hoe het behandeltraject er voor u uit ziet. U kunt HIER een voorbeeld bekijken van een behandelplan.

Therapie in 3 fasen

Binnen Sanos werken we met een wetenschappelijk onderbouwd drie fasen schema. Mede op basis van de wetenschappelijke inzichten van Professor S. McGill behandelen we uw klachten vanuit het oogpunt van chiropractie en fysiotherapie. Hieronder leest u meer over de fases van een behandeltraject.

Fase1 =  "acute" of "zorgfase"

Hierin wordt u intensief behandeld door een chiropractor, fysiotherapeut, masseuse of een combinatie van therapeuten.. De frequentie en intensiteit is afhankelijk van uw klachten. Het doel hierbij is om uw klachten zo snel mogelijk te verminderen.

Fase 2 = De "revalidatie" of "herstelfase"

Hierin wordt de behandelfrequentie afgebouwd en zal meer met de fysiotherapeut gewerkt worden aan coördinatie, stabilisatie, 3D trainen (stabiel worden in drie dimensies), uithoudingsvermogen opbouwen en versterken.

Fase 3 = De "preventieve fase"

In deze fase is het belangrijk om uw klachten onder controle te houden door op een verantwoorde manier te bewegen en te sporten. Eventueel wordt u een aantal keer per jaar preventief behandeld, maar dat is geen noodzaak. We zullen u vooral leren wat u zelf kunt doen om de klachten onder controle of weg te houden.