Tennisarm/ golfelleboog kan goed behandeld worden bij Sanos

Tennis-/ Golfarm

Regelmatig last van uw elleboog? Pijn bij het opendraaien van een potje of het tillen van een tas? Mogelijk zijn uw elleboogklachten het gevolg van overbelasting van een spier/pees. Als dit aan de binnenzijde van de elleboog zit, is dit mogelijk een golfelleboog (golfarm). Zit het meer bovenop of aan de buitenzijde van uw elleboog dan is het mogelijk een tenniselleboog (tennisarm). 

Tennis- of golfarm? Laat u onderzoeken bij Sanos

Pijn, tintelingen, kramp in de onderarm? Zijn allemaal symptomen die voorkomen bij een tennis of golfelleboog. Bij een van deze aandoeningen is er sprake van een peesirritatie en / of irritatie van de aanhechting op het bot rond de elleboog.

Vaak, maar niet altijd, is er sprake van overbelasting door fysiek werk. Ook kan het zijn dat de klachten ontstaan vanuit blokkades in uw nek of bovenrug. Stijfheid of verminderde stabiliteit van de schoudergordel kan leiden tot overbelasting van de spieren in de onderarm. Dit noemen we compensatie van het lichaam. Zwakte in de schoudergordel leidt tot overbelasting verderop in de "bewegingsketen". 

Behandeling:
Allereerst wordt er een uigebreid onderzoek gedaan om te bepalen wat de oorzaak is van u klachten. Op basis van dit onderzoek bepalen we uw behandeltraject. Unieke zorg bij Sanos is de combinatie van verschillende disciplines die echt met elkaar samenwerken, geen losse praktijken zijn onder een pand én wekelijks overleg hebben. 

opties van behandeling zijn:
- manipulatie van de nek en/ of bovenrug
- behandeling van de schoudergordel en gehele arm
- dry needling
- oefeningen ter versterking van de schouder, of ter ondersteuning van het herstel van de pees die rond uw elleboog aanhecht

Tennisarm/ golfelleboog kan goed behandeld worden bij Sanos

Direct hulp bij tennis-/ golfarm?

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u snel terecht bij een van de fysiotherapeuten of chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Weet u zelf niet goed of u beter bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren een afspraak moet maken, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157