Heupklachten

Bij heupklachten wordt al snel gedacht aan een versleten heup (artrose). In veel gevallen ligt de oorzaak elders. Pijn of stijfheid in het bekkengewricht (SI-gewricht), verminderde stabiliteit, labrumproblematiek of verkorte of stijve spieren rond de heup zijn veel voorkomende oorzaken van klachten rond de heup of in de lies. Ook kunnen rugklachten naar de heup uitstralen waardoor het lijkt alsof de klachten uit de heup komen. Een gedegen en uitgebreid onderzoek kan bepalen waar uw klachten vandaan komen.Onderzoek en behandeling

Tijdens het lichamelijk onderzoek zal de chiropractor of fysiotherapeut via verschillende testen bepalen wat de oorzaak van de heupklacht is. Ook zal er gekeken worden naar de functie van de spieren rond de heup. In veel gevallen zijn de spieren uit balans of zijn ze verzwakt. Indien er een röntgenfoto is gemaakt en hieruit naar voren komt dat er slijtage aan de heup is dan betekent dit niet direct dat een operatie noodzakelijk is.

Behandeling
Op basis van de uitkomsten van het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld zodat u weet wat u kunt verwachten.

Heupklachten onderzoek Sanos

Direct hulp bij heupklachten?

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u snel terecht bij een van de fysiotherapeuten of chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Weet u zelf niet goed of u beter bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren een afspraak moet maken, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157.