Preventief Medisch Onderzoek en Gezondheidsplan

"Voorkomen is beter dan genezen", een eeuwen oud gezegde. Desiderius Erasmus noemde dit al honderden jaren geleden.

Vitaliteit staat voor de energie waarmee mensen in het leven staan. Letterlijk betekent het dan ook 'de energie om te leven'. Het omvat zowel fysieke, mentale en emotionele aspecten.

Op basis van een Preventief Medisch onderzoek maken we voor u een Preventief Gezondheidsplan. U kiest zelf hoe uitgebreid uw programma er uit ziet. DIt kan zijn vitaliteitscoaching en fysiotherapie. Maar kan ook bestaan uit chiropractie, massage, volgen van core stability lessen of het laten uitvoeren van een uitgebreid microbioom onderzoek. 

Zoekt u een PMO voor uw bedrijf? kijk dan op onze aparte pagina hierover en leer meer over de mogelijkheden voor vitaliteit in uw bedrijf!

Preventief gezondheidsplan 

Tijdens het onderzoek zal er middels een vingerprik bloed worden afgenomen. Op deze manier bepalen we uw:

- Hb
- Cholesterol (Totaal / HDL / LDL / Trygliceriden)
- Glucosegehalte
- Bloeddruk 

In hetzelfde consult wordt er ook een uitgebreid bewegingsonderzoek gedaan om zo met al deze informatie samen een zo goed mogelijk beeld te kunnen vormen van uw algehele gezondheid.

Aan de hand van deze informatie wordt er voor u gekeken waar de meeste winst te behalen valt in het verbeteren van uw gezondheid of het op lange termijn gezond blijven.

Dit kan zijn in de vorm van advies wat betreft uw voeding maar ook in het aansterken van een bepaalde spieren in uw lichaam. Dit kan of door gerichte oefeningen of door middel van een advies met betrekking tot welke sporten voor u geschikt zouden zijn.

Verder kan er tijdens een intake voor ons preventieve gezondheidsplan ook ingeschat worden of er op persoonlijk vlak meer balans in de werk/privé/gezinssituatie zou moeten komen waarvoor u het advies zou kunnen krijgen om eens te praten met onze vitaliteitscoach.

Belangrijk: U dient nuchter te zijn voor het onderzoek. Plan het in de ochtend in en eet niet van te voren. Water of thee drinken is uiteraard toegestaan.

De kosten voor het bloedonderzoek zijn via Sanos vaak lager dan wanneer u het via uw huisarts doet. Daar betaalt u namelijk eerst u eigen risico. 

Preventief medisch onderzoek   gezondheidsplan iStock 1446460557(1) klein

Wilt u ook een preventief gezondheidsplan?

Voor een consult in verband met deze klachten kunt u snel terecht bij een van de fysiotherapeuten of chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. Als u zelf een voorkeur heeft voor een afspraak bij een chiropractor of fysiotherapeut kunt u dit zelf direct kiezen.

De kosten voor het Preventieve gezondheidsplan vindt u bij Tarieven.


Belangrijk: U dient nuchter te zijn voor het onderzoek. Plan het in de ochtend in en eet niet van te voren. Water of thee drinken is uiteraard toegestaan.

Weet u zelf niet goed of u beter bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren een afspraak moet maken, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157.