Allergie en hooikoorts

Een allergie is een overdreven reactie van uw immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen (allergenen). Deze stoffen zijn van zichzelf vaak niet schadelijk. Denk hierbij aan stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, voedselbestanddelen, uitwerpselen van huisstofmijt, schimmels. De klachten (loopneus, tranende ogen, jeuk, benauwdheid, diarree) zijn niet afkomstig van het allergeen zelf, maar van de reactie van het immuunsysteem. Hooikoorts is een bekend voorbeeld.

Uw immuunsysteem wordt sterk beïnvloed vanuit de darm. Hierdoor is disbalans in het microbioom vaak een belangrijke factor bij dit soort klachten. Lees meer over Microbioomanalyse bij Sanos.

Allergie en uw Microbioom

Aan de hand van uw eigen ontlasting (dit stuurt u op naar Biovis, het laboratorium waar we mee samenwerken op dit gebied) kan er een goed beeld gevormd worden van de diversiteit en kwaliteit van uw microbioom. Aan de hand van de uitslag van dit onderzoek bespreken we de mogelijkheden voor behandeling. De behandeling kan bestaan uit pre-/probiotica op maat (gepersonaliseerde probiotica), voedingsadviezen, leefstijladviezen of een verwijzing naar een orthomoleculair therapeut. 

Op het moment dat u behandeld wordt middels gepersonaliseerd probiotica dan zal u geadviseerd worden om parallel hieraan een aantal afspraken te maken met onze vitaliteitscoach Yvonne van de Brug. Zij zal u begeleiden bij het optimaliseren van uw leefstijl, voedingsgewoontes, stresmanagement en slaap. 

Direct hulp bij allergieën?

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u terecht bij Jarryd Else of Maurice Blom. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact op met de praktijk via onderstaande opties. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157