Vermoeidheisklachten hebben mogelijk een relatie met uw darmen. Er kan sprake zijn van een lekker darm of leaky gut.

Vermoeidheid

Wat zijn de symptomen van vermoeidheid? Moeheid zou je kunnen beschrijven als een gebrek aan energie. Het lukt niet goed meer om datgene te doen wat u zou willen of moeten doen. U voelt zich niet zo fit als u anders kunt zijn. Bewegen, praten, denken, alles gaat moeilijker vanwege de uitputting. 

Uiteraard zijn er enorm veel mogelijkheden betreffende de oorzaak van vermoeidheid. Een daarvan is een darm die niet goed functioneert. Mogelijk heeft u last van een lekke darm (leaky gut)?

Lekke darm?

Vermoeidheidsklachten kunnen tal van oorzaken hebben. Denk hierbij aan stres, drukte in uw dagelijkse leven, slecht of te weinig slapen of te eenzijdige en suikerrijke voeding. Onze vitaliteitscoach kan u helpen om uw leefstijl te verbeteren zodat u op meerdere vlakken weer controle krijgt over uw dag en uw lichaam.

Vermoeidheid kan ook komen door darmirritatie of een disfunctie in uw verteringsstelsel. Zo kan er sprake zijn van een lekke darm (leaky gut). Dit houdt in dat de cellen van uw darmwand niet goed strak tegen elkaar aan “geplakt” zitten, waardoor er allerlei stoffen vanuit de darm in uw bloedbaan komen. Dit resulteert in een overmatige reactie van uw immuunsysteem. Daarnaast is de opname van voedingsstoffen hierdoor soms verstoord. Aangezien uw darmen de bron zijn waar energie op een goede manier moet worden opgenomen is een disbalans in uw darmen mogelijk een oorzaak van vermoeidheid.

Aan de hand van een microbioomonderzoek kunnen we een goed en duidelijk beeld krijgen van de kwaliteit van uw microbioom, maar ook over tekenen zijn van een lekke darm. Aan de hand van een aantal “markers” wordt dit vanuit uw ontlasting bepaald. Deze markers zijn:

  • Zonuline
  • Alpha-1-antitrypsine
Vermoeidheisklachten hebben mogelijk een relatie met uw darmen. Er kan sprake zijn van een lekker darm of leaky gut.

Direct hulp bij vermoeidheidsklachten?

Een van onze chiropractoren Jarryd Else of Maurice Blom zijn gespecialiseerd in microbioom analyse en de behandeling hiervan. Belangrijk is dat u zelf gemotiveerd bent om te verandering in voedingspatronen, verminderen van stress en verbeteren van beweging. Dit ondersteunt de behandeling enorm.

 Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u terecht bij Jarryd Else of Maurice Blom. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact op met de praktijk via onderstaande opties. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157