Probiotica bij Sanos

Pre-/probiotica


Probiotica zijn producten die grote hoeveelheden nuttige melkzuurbacteriën bevatten. Deze bacteriën, zoals bijvoorbeeld de lactobacillen en bifidobacteriën, overleven het maagzuur en bereiken daardoor de darm.

Gepersonaliseerde probiotica

U heeft vast wel eens gehoord van prebiotica en/of probiotica, het wordt aangeraden vaak met als kernboodschap de darmflora te ondersteunen maar wat is het nou eigenlijk en wat zijn hier de voordelen van?

In het kort is prebiotica een ondersteuning voor de groei van goede bacteriesoorten in het lichaam. Dit zit in bepaalde voedingsmiddelen maar kunt u ook als een los supplement toevoegen. Door het innemen van deze prebiotica krijgen de bacteriën beter de kans om te groeien.

Probiotica zijn levende bacteriën die toegevoegd zijn aan de voeding om vervolgens in het lichaam hun werk te kunnen doen. Dit kan zijn in de vorm van een gefermenteerde of yoghurt-achtige drank maar ook in de vorm van capsules of poeder (bv MyOwnBlend van het Microbioom centrum).

De werking van pre-/ probiotica kan heel uitgebreid zijn, de meest bekende invloed zijn de darmen waarbij dit de opname van vitamines en voedingsstoffen of het behoud van een soepele stoelgang kan bevorderen.

De laatste jaren wordt er echter steeds meer duidelijk over andere positieve effecten van pre- en probiotica, zo zou dit in de juiste dosering ook een positief effect kunnen hebben op huidklachten/ allergieën of andere ontstekingsachtige verschijnselen in het lichaam.

Hier in de praktijk zijn wij vooral geïnteresseerd in wat pre- en probiotica toe kan voegen aan het bestrijden van vaak sluimerende klachten. Hiervoor werken wij samen met het Microbioom centrum waar doormiddel van een onderzoek een persoonlijk advies opgesteld wordt met betrekking tot voeding en het gebruik van supplementen. Zo kan er een gepersonaliseerd samenstelling worden gemaakt van pre- en/ of probiotica volledig op uw microbioom afgestemd.

Probiotica bij Sanos

Advies over probiotica?

Voor een eerste consult in verband met advies over probiotica kunt u terecht bij Jarryd Else of Maurice Blom. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact op met de praktijk via onderstaande opties. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157