Buikpijn en uw microbioom

BuikpijnBuikpijn komt vaak door te vet eten, een virus (buikgriep), verstopping in de buik, stress of ongesteld zijn. Voedselintoleranties of een disbalans in uw microbioom kunnen ook oorzaken zijn van buikpijn. 

Buikpijn en uw Microbioom

Heeft u regelmatig last van buikpijn en hindert dit in het dagelijks leven dan is dat niet iets wat u zomaar hoeft te accepteren.

Misschien heeft u in het verleden wel eens te horen gekregen dat u last heeft van een Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS) waardoor u heftiger dan gewenst reageert op bepaalde voedingsmiddelen. Een disbalans in uw microbioom kan hieraan ten grondslag liggen. Ook een verminderde kwaliteit van uw slijmvlies in het verteringsstelsel kan een bron van irritatie zijn voor uw darmen. 

Hier in de praktijk zijn wij het zeker eens met het gegeven dat voeding een belangrijke rol kan spelen bij maag/darm klachten. Echter is het ook heel belangrijk om u goed bewust te zijn van welke voedingsmiddelen voor u precies een probleem zijn. Dit is een uiterst lastige zaak. Een bloedtest kan helpen, maar ook daarvan weten we dat de betrouwbaarheid niet 100% is. Een bloedtest kunnen we laten uitvoeren via Biovis, een onafhankelijk laboratorium in Utrecht. 

Om de kwaliteit van uw microbioom te onderzoeken kan er een thuistest gedaan worden, waar u ontlasting opstuurt naar Biovis en uw microbioom wordt onderzoek. Dit geeft tevens een goed beeld van uw slijmvlieskwaliteit.  We beseffen ons dat buikpijnklachten echt meerdere / verschillende oorzaken kunnen hebben. Deze benadering kan een oplossing bieden, maar we zijn ons er van bewust dat het een complex proces is om uw buikpijnklachten onder controle te krijgen. 

Buikpijn en uw microbioom

Direct hulp bij buikpijnlachten?

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u terecht bij Jarryd Else of Maurice Blom. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact op met de praktijk via onderstaande opties. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157.