Hersenschudding

Een hersenschudding kan ontstaan door meerdere oorzaken; zoals een aanrijding, een ongeluk tijdens sporten, een val of het hoofd hard te stoten.
 
In ons huidige zorgsysteem wordt iemand met een hersenschudding in het ziekenhuis of door de huisarts gecontroleerd. Als het niet te ernstig is, wordt rust voorgeschreven en wordt men naar huis gestuurd. Als er na een aantal weken nog klachten zijn, wordt een revalidatietraject voorgeschreven. De wachttijden hiervoor zijn lang waardoor onzekerheid en beperkingen in die periode vaak toenemen. Bij Sanos kunt u binnen 1-2 weken terecht en krijgt u een grondige analyse van uw klachten.

Aanhoudende symptomen van een hersenschudding zijn:
-       hoofdpijn
-       duizeligheid
-       geheugen- en/of concentratieproblemen
-       misselijkheid
-       gevoelig voor licht en geluid
-       moeite met lezen
-       vermoeidheid
-       prikkelbaarheid
-       angsten
-       oorsuizen
-       wazig zien
 
Onderzoek
Doordat de oorzaak mogelijk ergens anders ligt dan de klacht zich voordoet, is het van belang dat er een uitgebreid chiropractisch onderzoek plaatsvindt op lichamelijk en neurologisch vlak. Binnen het onderzoek wordt gekeken naar oogmotoriek, evenwichtssystemen, nekfunctie en stofwisseling van het centraal zenuwstelsel.
 
Het is mogelijk dat u nekklachten heeft gekregen na het oplopen van de hersenschudding. Ook is het mogelijk dat het evenwichtsorgaan binnen in het oor  een klap heeft gekregen. Het evenwichtsorgaan is de bewegingssensor van het hoofd, als deze niet goed functioneert worden er verstoorde signalen richting nek- en oogspieren gestuurd. Als deze systemen niet goed samenwerken ontwikkelt u op lange termijn mogelijk nog meer/andere klachten, of dit is de reden dat uw klachten niet herstellen.
 
Behandeling
Door het uitgebreide onderzoek wordt duidelijk hoe klachten behandeld kunnen worden. Dit wordt uitgewerkt in een persoonlijk en overzichtelijk behandelplan. Indien er behandelbare grootheden zijn gevonden in de oogmotoriek, evenwichtssysteem, stofwisseling van het centrale zenuwstelsel of de nekfunctie, dan wordt een combinatiebehandeling van deze grootheden gemaakt. U zult van uw behandelaar adviezen en oefeningen meekrijgen.
 
Prognose:
Het herstel van (onder)delen van het zenuwstelsel neemt tijd in beslag. Zenuwcellen kunnen goed herstellen, maar vanwege de enorme complexiteit van het systeem heeft dit tijd nodig. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat dit soort klachten pas echt kan herstellen als u het lijf (zenuwstelsel) heel veel rust geeft. Bespreek goed op u werk dat uw uren en taken hierop worden aangepast. Indien nodig zullen we uw werkgever (of school) informeren omtrent ons advies over werk(druk) en uren.
 
Herhaaldelijk over de grens gaan, waardoor klachten als hoofdpijn, duizeligheid, verminderde concentratie en vermoeidheid weer toenemen, is funest voor het herstel.
 
Maak voor hersenschuddingklachten een afspraak bij een van onze chiropractoren. 


Afspraak maken:
Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u terecht bij een van de chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Hersenschuddingen zijn goed te herstellen. Sanos in Alphen heeft de expertise in huis.

Direct hulp bij een hersenschudding

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u snel terecht bij een van de chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Weet u zelf niet goed of u beter bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren een afspraak moet maken, neem dan gerust contact op.

Voor deze specifieke klacht adviseren we een afspraak bij een chiropractor. Vanwege de specialisatie en extra kennis op het gebied van het zenuwstelsel. Bij twijfel neem contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157