De meeste hoofdpijnklachten komen echter door spanning in de spieren of stijve gewrichten in de nek, de kaakgewrichten of spieren die aanhechten op de schedel.

Hoofdpijnklachten

Bij hoofdpijn kan er sprake zijn van spanningshoofdpijn, migraine, hoofdpijn vanuit de gewrichten van de nek of aangezichtspijn. Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Het voelt vaak als een ‘bandgevoel’ rond het hoofd dat soms dagen aan kan houden.
 
Oorzaken hiervan kunnen zijn; verkeerde werk- of slaaphouding, een ongeluk (whiplash), stress en vermoeidheid. Maar ook kaakproblemen kunnen de oorzaak zijn.
 
Onderzoek:
Tijdens het eerste consult zal uw chiropractor of fysiotherapeut onderzoeken wat de oorzaak van de hoofdpijn is. Ernstige vormen van hoofdpijn worden uitgesloten door een gedegen neurologisch onderzoek. Meestal bestaat dit uit het testen van reflexen, kracht en het gevoel van de huid. Aangevuld met balanstesten en een screening van de hersenzenuwen. De meeste hoofdpijnklachten komen echter door spanning in de spieren of stijve gewrichten in de nek, de kaakgewrichten of spieren die aanhechten op de schedel.

Chiropractisch onderzoek zal worden uitgebreid met onderzoek naar de samenwerking van ogen met het evenwichtsorgaan en de spieren in de nek. Nog te vaak wordt er alleen gekeken naar de pijnlijke plek. Maar als uw oogspieren niet goed samenwerken met de nekspieren kan er snel disbalans in de nek ontstaan. Indien u hoofdpijnklachten heeft en dit soort onderdelen zijn niet eerder bij u onderzocht, maak dan gerust een afspraak om onderzoek te laten doen.
 
Behandeling:
Indien de therapeut de klacht kan behandelen, wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Vaak worden de spieren van de nek, boven rug en ook het kaakgewricht behandeld. De behandeling kan bestaan uit: manipulatie, mobilisatie, dry needling, taping, verbeteren van de coördinatie tussen spieren, massage, triggerpointbehandeling en de juiste adviezen voor sporten en dagelijkse belasting.
 
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat chiropractische behandeling aangevuld met oefeningen een positief effect heeft op migraine, spanningshoofdpijn en hoofdpijn vanuit de nek. U wordt niet " gekraakt"  als dit niet nodig is. Bij Sanos onderzoeken wat nodig is en wat uw voorkeuren zijn. We werken multidisciplinair als centrum, waarbij disciplines worden gecombineerd. We hebben wekelijks overleg met de behandelaren om kennis te delen en vragen aan elkaar te kunnen stellen als dat nodig is. 

De meeste hoofdpijnklachten komen echter door spanning in de spieren of stijve gewrichten in de nek, de kaakgewrichten of spieren die aanhechten op de schedel.

Direct hulp bij hoofdpijn klachten?

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u snel terecht bij een van de fysiotherapeuten of chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Weet u zelf niet goed of u beter bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren een afspraak moet maken, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157.