De chiropractor zal er voor zorgen dat u zo snel mogelijk weer recht kunt staan, weer beter kunt bewegen, gespannen spieren ontspannen en zwakker spieren op termijn versterken.

Sciatica

Sciatica is een term die gebruikt wordt voor forse pijn in het been. De naam stamt af van een zenuw die vanuit de rug komt, door de bil loopt en dan naar beneden het been in gaat (nervus ischiadicus). Het is een algemene term die aangeeft dat u pijn in het been heeft. De oorzaak van deze pijn is niet duidelijk, deze kan in de rug liggen of in de bil of in het been.
 
Onderzoek
Tijdens het uitgebreide orthopedische en neurologische onderzoek zal de chiropractor of fysiotherapeut bepalen of de pijn in het been komt door een (beginnende) hernia, een piriformis syndroom, of door uitstraling vanuit triggerpunten. Deze triggerpoints zijn verhardingen in een spier en kunnen uitstraling geven in een bepaald patroon, dus ook naar het been.
 
Behandeling
De behandeling kan bestaan uit gewrichtsmanipulaties of mobilisaties, dry needling, kinesiotaping, houdingsadvies, (rek)oefeningen of spierversterkende oefeningen. We zoeken ten alle tijden naar een combinatie aan behandeltechnieken waar u het beste op reageert. Heeft u in het verleden behandelingen gehad van alleen manipulatie, of alleen dry needling of alleen oefeningen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres, omdat wij juist een combinatie van behandeltechnieken gebruiken om u zo snel mogelijk van de pijn af te helpen. 

Zodra de pijn onder controle of weg is zullen we werken aan het opbouwen van stabiliteit en kracht om te zorgen dat uw pijn niet meer terug komt. 

Veel chiropractie praktijken behandelen alleen door te kraken / te manipuleren. Dat doen wij nou net niet. Van ons kunt u een combinatie verwachten van manipulatie, mobilisatie, dry needling, taping, triggerpoint behandeling, fascie behandeling en specifieke oefeningen. Juist de combinatie van intensieve samenwerking tussen fysiotherapeuten en chiropractoren onderscheidt ons van heel veel andere praktijken. Bij ons krijgt u echt goede zorg. Niet een "trucje" waar de behandelaar goed in is. 

Twijfelt u? Maak dan een afspraak voor een gratis oriënterende afspraak. 

Spit en ischias zijn goed te behandelen bij Sanos

Direct hulp bij Sciatica

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u snel terecht bij een van de fysiotherapeuten of chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Weet u zelf niet goed of u beter bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren een afspraak moet maken, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157.