Spit of sciatia? Sanos helpt u van uw spit af met goede behandeling

Spit

Spit brengt lage rugklachten met zich mee. Dit kan ontstaan door een spier in de rug, door een blokkade in een van de gewrichten in de onderrug, maar ook door verrekking of irritatie van het bekkengewricht (SI-gewricht) of een irritatie van spier, zenuw of tussenwervelschijf.

Onderzoek naar spit klachten

Voor een adequate behandeling van spit en spitklachten zal de chiropractor of fysiotherapeut eerst onderzoek doen om te bepalen waar de oorsprong van het probleem zit. Oorzaken kunnen liggen in: een gewricht, spier, banden of kapsels, instabiliteit of een combinatie van een aantal van deze factoren. Er worden zowel orthopedische als neurologische testen gedaan om te onderzoeken of er sprake is van een zenuwbeknelling. Pas als dit duidelijk is kan een goed behandelplan worden opgesteld.

Behandeling van spit

De chiropractor of fysiotherapeut zal ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk weer rechtop kunt staan, weer beter kunt bewegen, gespannen spieren kunt ontspannen en zwakkere spieren op termijn kunt versterken om beter bestand te zijn tegen spit.

Regelmatige spit klachten 

Heeft u regelmatig spitklachten dan zal de chiropractor of fysiotherapeut u aanraden om een trainingstraject te volgen. De fysiotherapeut bouwt dan de belastbaarheid van de gehele rug met u op zodat krachten in de rug worden opgevangen door spieren, en niet door gewrichten of banden en kapsels. Op deze manier vindt er daadwerkelijk verbetering plaatst en heeft u minder kans op dat de spit terug komt. Deze rugrevalidatie is ontzettend belangrijk om uw pijn echt goed onder controle te houden.

Afspraak maken:

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u terecht bij een van de fysiotherapeuten of chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Weet u zelf niet goed of u beter bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren een afspraak moet maken, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157.

Spit of sciatia? Sanos helpt u van uw spit af met goede behandeling

Direct hulp bij spit

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u snel terecht bij een van de fysiotherapeuten of chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Weet u zelf niet goed of u beter bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren een afspraak moet maken, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157