Lage rugpijn

80-90% van de Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met lage rugklachten. Soms is het na een aantal dagen vanzelf weg, maar vaak blijven de klachten langer dan een week aanwezig. Het is een teken dat de rug uit balans is en dat er overbelasting is ontstaan. Chiropractische of fysiotherapeutische behandeling kan hierbij goed helpen.
 
Onderzoek
De oorzaak van lage rugklachten kan heel divers zijn. Het kan variëren van een verkeerde houding, een verrekking of instabiliteit maar het kan ook komen vanuit organen in de buik. Het is dus belangrijk om goed te onderzoeken wat de oorzaak van de klacht is, om op deze manier te bepalen of en hoe de klacht door de chiropractor of fysiotherapeut behandeld kan worden.
 
De kennis en kunde van de chiropractor op het gebied van rugklachten gecombineerd met de kennis en kunde van de fysiotherapeut zorgen ervoor dat lage rugklachten nauwkeurig worden onderzocht en de beste aanpak voor uw situatie bepaald wordt.
 
Behandeling
Het is belangrijk eerst de oorzaak van de klachten helder te krijgen om de behandeling daarop af te kunnen stemmen. Zo kan het zijn dat eerst de beweeglijkheid van uw rug moet worden verbeterd of uw heup behandeld moet worden voordat de rug klaar is om versterkt te worden.
 
De chiropractor of fysiotherapeut zal op basis van het onderzoek bepalen wat de juiste behandeling is en in welke volgorde deze plaats moet vinden. Soms wordt een deel van het behandelplan gecombineerd met een andere discipline die haar expertise op een ander vlak heeft.
 
Manipulatie wordt aangevuld met specifieke oefeningen, dry needling, kinesiotaping en fysiotherapie. Het fysiotherapie-traject is in bijna alle rugklachten-situaties noodzakelijk. Hierdoor wordt de rug (buikspieren, heupspieren, rompspieren en algemene conditie) belastbaarder en zodoende kunnen pijnklachten beter worden voorkomen.

Afspraak maken:
Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u terecht bij een van de fysiotherapeuten of chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Weet u zelf niet goed of u beter bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren een afspraak moet maken, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157.

Direct hulp bij Lage Rugpijn

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u snel terecht bij een van de fysiotherapeuten of chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Weet u zelf niet goed of u beter bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren een afspraak moet maken, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157.