Uitstralingsklachten in een arm of een been

Uitstralingsklachten in uw arm

Uitstralingsklachten in de arm kunnen zowel in de bovenarm als in de gehele arm tot en met de hand aanwezig zijn. De oorzaak van de tintelingen kan gezocht worden in zenuwirritatie of zenuwinklemming, aanwezigheid van triggerpoints in spieren of irritatie van het kapsel rond een gewricht. Irritatie van het kapsel leidt vaak tot blokkades in de wervelkolom. 
 
RSI of CANS
RSI (Repetitive Strain Injury) is tegenwoordig ook bekend onder de naam CANS (Complaints of Arms Neck and Shoulder). Dit wordt vaak herkend als pijn of tintelingen in de arm(en), vaak tot in de vingers. Overbelasting, door te vaak dezelfde beweging te maken gecombineerd met een lage belastbaarheid van het lichaam is de belangrijkste oorzaak hiervan. Deze klachten kunnen worden behandeld bij Sanos.
 
TOS
Bij TOS (Thoracic Outlet Syndroom), ofwel schoudergordelsyndroom, gaat het om klachten die worden veroorzaakt door het bekneld raken van de vaat-zenuwbundel in het schoudergebied. Deze klachten geven pijn in de nek-, schouder- en armregio. Vaak worden de klachten erger bij het heffen van de arm. TOs klachten kunnen bij Sanos worden behandeld.
 
Hernia (HNP)
Bij een HNP (Hernia Nuclei Pulposi), nekhernia, is er sprake van een uitstulping van de tussenwervelschijf. Deze uitstulping drukt op de zenuw of het ruggenmerg die de schouder-, arm- en handregio van informatie voorziet. Ook kan er sprake zijn van irritatie van de zenuw zonder beknelling van de zenuw. Soms is er op een MRI geen beknelling van de zenuw te zien. Toch kan de zenuw dan geïrriteerd zijn/raken als gevolg van zwelling rond de zenuw. Bij Sanos behandelen we heel veel hernia's of klachten die op een hernia lijken.

Het Onderzoek
Tijdens het lichamelijk onderzoek wordt gekeken naar de conditie van spieren en gewrichten in de nek, eventuele triggerpoints in de spieren in de arm, werkhouding en algemene belastbaarheid van het lichaam. Ook wordt gekeken naar de functie van de zenuwen. Dit wordt gedaan met behulp van reflex-, spierkracht- en gevoelstesten. Alleen dan kan een passende behandeling worden opgesteld.

De Behandeling
Bij Sanos worden zowel de nekgewrichten en de spieren rond de schouder behandeld. Daarnaast worden adviezen gegeven voor een betere werkhouding en het opbouwen van de belastbaarheid (conditie en kracht) van het lichaam. In veel gevallen wordt alleen maar een deel van een volledige behandeling uitgevoerd. Zo wordt er soms alleen met dry needling behandeld, of wordt u alleen gemasseerd, of krijgt u alleen oefeningen. Meestal is dit niet de oplossing. Bij Sanos krijgt u een combinatie van verschillende behandeltechnieken, toegespitst op uw klachten, uw lichaam en uw voorkeuren. Nooit is een behandeling hetzelfde.


Afspraak maken
Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u terecht bij een van de fysiotherapeuten of chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen.

Uitstralingsklachten in een arm of een been

Direct hulp bij uitstralingsklachtenarm

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u snel terecht bij een van de fysiotherapeuten of chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Weet u zelf niet goed of u beter bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren een afspraak moet maken, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157.