Kaakklachten

Een op de vijf mensen heeft weleens kaakklachten of kaakpijn. De klachten verschillen van een knappend gevoel, het niet goed kunnen kauwen, pijn in de kaken tot het niet goed kunnen openen of sluiten van de mond. Hierbij kunnen ook hoofdpijnklachten ontstaan.  

De oorzaken van kaakklachten kunnen zijn: verkeerd gebruik van de kaak of mond, veel spierspanning in de kaakregio, stress, een ongezonde leefstijl, problematiek aan het gebit ( evt. vanuit het verleden), een ontsteking, orthodontie of een trauma.  Als gevolg van spanning, drukte op het werk of stress gaan veel mensen tandenknarsen of klemmen wat kan leiden tot kaakklachten of hoofdpijnklachten. Heeft u het druk of zit u in een stresvolle periode? Dan kan het erg nuttig zijn om u door een van onze specialisten te laten onderzoeken.

Onderzoek kaakklachten

Tijdens een eerste consult bij Sanos zal er zowel extern als intern (inde mond) worden onderzocht wat de oorzaak is van de kaakklachten. Vaak is er sprake van veel spanning in de kaak- en nekspieren. Hierdoor kunnen pijnklachten in de kaak ontstaan. Er kan ook sprake zijn van een niet goed bewegend kaakgewricht, blokkades in de nek of een combinatie van beide. Daarom wordt ook de nek onderzocht om na te gaan of klachten daarvandaan komen. Als er vermoeden is van tandproblematiek kan doorverwezen worden naar de tandarts voor een vervolgonderzoek.  

Behandeling
Door uitgebreid onderzoek te doen, wordt duidelijk hoe klachten kunnen worden behandeld. Dit wordt verwoord in een behandelplan, zo is het voor de patiënt inzichtelijk wat er gaat gebeuren. Vaak worden zowel de spieren in de kaakregio als rond het kaakgewricht zelf behandeld en worden er tips meegegeven die gebruikt kunnen worden in het dagelijks functioneren.   

Afspraak maken:
Kaakklachten worden behandeld door fysiotherapeuten Christian Cornet, Steffi de Lange en Daniël Mezas. Daarnaast kunt u ook terecht bij de chiropractoren die werkzaam zijn bij Sanos. Indien nodig wordt u door beide disciplines behandeld. Die samenwerking binnen één praktijk is uniek in de regio van Alphen aan den Rijn en omstreken.

kaakklachten fysiotherapie

Direct Hulp bij kaakklachten?

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u snel terecht bij een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten of een van onze chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Weet u zelf niet goed of u beter bij een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren een afspraak moet maken, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157.