Duizeligheidsklachten vanuit oog

Duizeligheidsklachten door verminderde samenwerking tussen ogen, nek en het evenwichtsorgaan

Dagelijks kijkt u meer dan 100.000 keer van punt naar punt. Onze oogspieren stemmen continu met onze nekspieren af of een beweging vanuit de nek, de ogen, of een combinatie van de nek en de ogen komt. Het evenwichtsorgaan en de kleine hersenen hebben een enorme coördinerende werken in deze systemen. Een disbalans in een van deze drie systemen leidt al snel tot vermoeide oogspieren, een gevoel van duizeligheid , een lichtgevoel in het hoofd of hoofdpijnklachten. Deze klachten kunnen ontstaan als gevolg van een verkeersongeluk met auto of fiets, een ongeluk tijdens het sporten, een klap tegen het hoofd of langdurige stres.

Onderzoek
Het onderzoek bij deze klachten is zeer uitgebreid. Zo wordt er gekeken naar de kwaliteit van oog-volgbewegingen en oog-sprongbewegingen. Er wordt gekeken hoe goed de ogen kunnen convergeren en divergeren. Daarnaast wordt gekeken naar de samenwerking tussen de nekspieren en de oogspieren.

Verder wordt de nek onderzocht op blokkades en wordt er gekeken naar coördinatie en reflexen van de armen en benen om een goed beeld te krijgen van de eventuele disbalans in een van deze systemen.

 Behandeling
De behandeling van deze klachten bestaat o.a. uit het corrigeren van blokkades in de nek, het oefenen van specifieke oogbewegingen of het verbeteren van coördinatie in de armen of benen. Bij deze klachten wordt u bij Sanos vaak behandeld middels een samenwerking tussen een van de chiropractoren en een van de fysiotherapeuten. Gezien de complexiteit van deze klachten zorgt deze aanpak juist voor een zo spoedig mogelijk herstel. 

Duizeligheidsklachten vanuit de ogen

Direct hulp bij duizeligheidsklachten vanuit uw oog

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u het beste terecht bij een van onze chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Heeft u aanvullende vragen, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157.