Bilspier + peesprotocol

(Scroll naar beneden voor de oefeningen)

Onderstaand vindt u een hele hoop goede oefeningen gericht op het verbeteren van uw core stability, beweegpatronen en het versterken van de juiste spieren. De oefeningen kunnen ondersteunen in uw herstel of revalidatie.

Aan uw herstel werken doet u samen met ons, onder begeleiding. Hoe beter u thuis werkt aan het inslijpen van goede patronen en het versterken van de juiste spieren of het rekken van verkorte spieren, hoe sneller uw herstel zal gaan.  Oefen en train echt zo vaak als u met uw behandelaar heeft afgesproken. 

Belangrijk: Oefeningen mogen nooit pijn doen of klachten geven. Bij twijfel neemt u contact op met uw behandelaar. 

Het aantal herhalingen en sets is niet vooraf in te vullen. Dit wordt altijd besproken met uw behandelaar.

Succes met oefenen en het opbouwen van belastbaarheid van uw lichaam. 

(Sanos rugzorg VOF kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele klachten of problemen welke voortkomen uit het uitvoeren van de oefeningen.)

McConnel Squat is een oefening voor de revalidatie van uw bilspier-pees. Mogelijk door onze specialisten van Sanos rugzorg in Alphen aan den Rijn.

12.1.1 McConnel Squat

Statische exorotatie is een goede oefening voor de revalidatie  van de pees van de bilspieren. Sanos rugzorg in Alphen aan den Rijn helpt u verder.

12.1.2 Statische exorotatie-abductie in ruglig

clamb dynamische exorotatie ter versterking van de pezen in de bil. Sanos helpt u van uw peesklachten af

12.2.1 Clamb - dynamische exorotatie-abductie

De bekkenbrug met elastiek is een oefening ter versterking van de bilspieren en pezen. Onze chiropractoren en fysiotherapeuten helpen u van uw klachten af.

12.2.2 Brug met elastiek

Side walks zijn goede oefeningen voor het versterken van de bilspieren en pezen. HEeft upeesklachten?Laat u onderzoeken en behandelen door een van onze specialisten.

12.2.3 Side walks

Step ups zijn mooie oefeningen in de opbouw van uw peesrevalidatie. U mag er geen klachten in de bil of heup van krijgen.

12.3.1 Step ups

Lunges zijn oefeningen ter versterking van de bilspieren/ pezen en beenspieren. Veel mensen met zwakke bilspieren krijgen op den duur last van de heup of de zijkant van het bovenbeen.

12.3.2 lunge