Wereldkapioen veldrijden Lucinda Brand bij Sanos in alphen aan den Rijn

Sportchiropractie

Na het afronden van de universitaire studie tot chiropractor kan er een vervolg studie gedaan worden tot sportchiropractor. Hierbij wordt verder in gegaan op relaties tussen bijvoorbeeld de rechter heup en de linker schouder, of de relaties tussen voet, knie en heup. Er wordt in de sportchiropractie altijd gebruik gemaakt van meerdere behandeltechnieken. 

Interesse? Lees hieronder meer over deze specialisatie en het maken van een afspraak bij een van onze sportchiropractoren

Sportchiropractie

Sportchiropractie wordt steeds bekender. Grote wielerploegen als Team Sunweb of Jumbo-Visma maken in Nederland gebruik van de kennis en kunde van een sportchiropractor. Ook bij Eredivisieclub Willem II is een sportchiropractor onderdeel van de medische staf. In Australië en Amerika is er bij bijna elke olympische ploeg een sportchiropractor aanwezig. 

Helaas is sportchiropractie in Nederland nog wat onbekend, maar groeiende. Maurice is een van de sportchiropractoren bij Sanos rugzorg. Na zijn afstuderen als fysiotherapeut heeft hij de opleiding tot chiropractor in Engeland afgerond. Na het behalen van zijn diploma en een aantal jaren werkervaring opzak is hij gestart met de opleiding tot sportchiropractor. Deze heeft hij met succes afgerond in 2012. 


De sportchiropractor kijkt, onderzoekt en behandeld nog net iets meer vanuit de gehele bewegingsketen. Waarbij de integratie tussen de schouder en de tegengestelde heup erg belangrijk kan zijn, maar bijvoorbeeld wordt er ook gekeken naar de oogcoördinatie en worden er veel spiertesten gebruikt. 

Bij Sanos rugzorg zijn een aantal topsporters onderbehandeling. Maar ook als recreatief sporter kunt u baat hebben bij een uitgebreid onderzoek en de behandeling van een sportchiropractor. 

Testimonial: Thijs Timmermans - Profvoetballer16 april 2021

Ik ben bij Sanos (Maurice) terechtgekomen op aanraden van mijn krachttrainer. Maurice heeft mij veel geleerd over mijn lichaam en hoe ik die op de juiste manier kan gebruiken.
Ook heb ik het belang van optimale preventie ingezien. Ik heb er veel baat bij om mijn lichaam zo goed en zo sterk mogelijk te houden gedurende het seizoen.

Testimonial: Lucinda Brand   - Wereldkampioen Veldrijden

Tijdens het wielrennen ‘zit’ ik uren lang in een onnatuurlijke houding, waarbij mijn rug veel te verduren krijgt tijdens zware inspanningen. Daarnaast krijg ik voornamelijk bij het veldrijden regelmatig te maken met kleine valpartijen. Dankzij de regelmatige behandeling van een sportchiropractor weet ik mijn lichaam in balans te houden, om zo zonder zorgen lichamelijk het uiterste te vragen van mijzelf.

Testimonial: Diede De groot - 17-voudig Grandslam winnaar

"Ik ben nu een aantal jaren onder behandeling van een sportchiropractor. Het was erg fijn om in het begin van mijn carrière vooral preventief behandeld te worden. Hierdoor kreeg ik meer vertrouwen in mijn lichaam, zodat ik veel intensieve trainingen aankon. Nog steeds ben ik van mening dat regelmatige behandeling veel blessures voorkomt."