Externe video's

Onderstaande video's zijn allemaal zeer interessant. Het onderwerp geeft aan of het om een specifieke klacht gaat, of om gedrag of een ander interessant onderwerp.

Core Stability is ontzettend belangrijk voor de rug. Voor rugklachten maar ook voor klachten aan de heup, de schouder of de knie is het ontzettend belangrijk.

5.1 Core Stability en rugklachten 
In deze video wordt door Prof McGIll uitgelegd wat core stability is, wat voor een effect het heeft op de wervelkolom en waarom het uw rugklachten kan verminderen en onder controle kan houden.

Het filmpje is in het Engels. 

Bekijk video
Hypermobiltieit en rugklachten, rugpijn mobiel

5.2 Hypermobiliteit en rugklachten 
In deze video kunt u goed zien wat het gevolg is van hypermobiliteit van een wervel en de tussenwervelschijf. Klachten in de rug kunnen ontstaan op het niveau waar de hypermobiliteit is, maar op termijn  kan dit verplaatsen. 

De video is in het Engels
Prof S. MCGill is wereldwijd een van de meest gerespecteed wetenschappers op het gebied van rugklachten. De therapeuten bij Sanos werken voor een groot deel op basis van zijn wetenschap.

Bekijk video
Het effect van houding op de belasting van de tussenwervelschijf in de rug. Zeker bij rugklachten en rugpijn is dit belangrijk om te snappen

5.3 Uw houding en rugklachten

In deze video kunt u goed zien wat het gevolg is van een bepaalde houding op de tussenwervelschijf. Vooral bukken en tillen en het belasting in een bolle positie van de onderrug heeft een flink negatief effect op de kern van de tussenwervelschijf. De video is in het Engels met Prof S. McGill. Prof S. MCGill is wereldwijd een van de meest gerespecteed wetenschappers op het gebied van rugklachten. De therapeuten bij Sanos werken voor een groot deel op basis van zijn wetenschap

Bekijk video

5.4 The Backwards Brain Bicycle 
“Binnen Sanos zijn we continue met u bezig om u beter te laten bewegen en deze patronen in te slijpen. In deze video is te zien dat ons brein “ plastisch” is. Dit betekent dat het zich kan aanpassen een nieuwe omstandigheden. Dus ook al lijkt het moeilijk om de dingen te doen die we met u oefenen, uiteindelijk lukt het. Bekijk dit zeer leuke en interessante filmpje voor meer info.

Bekijk video