Duizeligheidsklachten vanuit de nek

Duizeligheidsklachten vanuit de nek

Bij deze klachten ervaart u een gevoel van duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd. Vaak gaat dit gepaard met nekklachten, maar dit hoeft niet. Bij deze vorm van duizeligheid ziet u de wereld niet draaien, maar het voelt wel alsof de wereld draait. Soms heeft u het gevoelt alsof u dronken of wankel bent. 

Onderzoek
Tijdens het onderzoek zal uw behandelaar beoordelen hoe de functie van uw nek is. Er zal worden onderzocht of de klachten uit uw nek voortkomen. Dit kan zowel vanuit de spieren, als vanuit de gewrichten voortkomen. Ook kan er een disbalans worden gevonden tussen de nekspieren, de oogspieren en het evenwichtsorgaan. Voelt uw hoofd vaak zwaar aan? Of ervaart u het gevoel dat uw hoofd te zwaar is voor uw nek? Dan is het raadzaam om een afspraak te maken bij een van onze specialisten om te laten onderzoek waar dit gevoel vandaan komt.  

Behandeling
De behandeling bestaat uit een combinatie van het verbeteren van de beweeglijkheid van de gewrichten van de nek, het losmaken van gespannen spieren, het versterken van zwakke spieren en het verbeteren van uw houding en / of ademhalingspatroon. Onze chiropractoren zijn goed in staat om u effectief te behandelen. Vaak doen we dit samen met een van onze fysiotherapeuten. 

Komen uw klachten hier niet helemaal mee overeen? Beijk dan eens: 
1. BPPD, "gruis in het oor"
2. Duizeligheid van of door uw ogen

Draaiduizeligheid, licht gevoel in het hoofd of duizeligheidsklachten? Laat de experts van Sanos het onderzoeken en behandelen.

Direct hulp bij duizeligheidsklachten vanuit de nek

Voor een eerste consult in verband met deze klachten kunt u snel terecht bij een van onze chiropractoren. Via onderstaande knop "online afspraak maken" kunt u zelf een afspraak inplannen. 

Heeft u aanvullende vragen, neem dan gerust contact op. Dit kan via de contact pagina, per mail naar info@sanos.nl of via WhatsApp 0172769157.