Verzekeringen 2023 Fysiotherapie

Zorgverzekeringen fysiotherapie 2023

Aan het einde van het jaar kunt u zelf bekijken en kiezen welke zorgverzekering u afsluit voor 2023. Als wij u een advies mogen geven raden we u onderstaande verzekeringen aan. We hebben dit overzicht gerangschikt naar het aantal behandelingen fysiotherapie die u vergoed krijgt en de kosten die u per jaar betaalt.

Aan deze overzichten kunnen geen rechten worden ontleent. Deze informatie is verkregen via een andere praktijk, genaamd FysioFabriek.

 

 • Voor 9 behandelingen fysiotherapie per jaar:
  1. AEVITAE –  €1726,35
  2. DSW – €1755,00

Bij DSW is het eigen risico niet 385 maar 375 euro

 • Voor 10+ behandelingen:
  1. ONVZ – €1809,84
  2. DSW – €1845,00

Bij DSW zijn dit 12 behandelingen, maar geld dan alleen voor studenten. ONVZ komt er dan net beter uit.

 •  Voor 20+ behandelingen:
  1. DSW 27x – €2166,00
  2. Menzis 20x – €2217,00
  3. ONVZ 30x – €2242,92

 

Helaas wordt ook uw zorgverzekering volgend jaar duurder, maar kijk en vergelijk. Dit kan schelen en u weet wat u vergoed krijgt.

** TIP: verwacht u in 2023 gebruik te moeten maken van fysiotherapie voor een chronische indicatie? Zorg voor een aanvullende verzekering die tenminste de eerste 20 behandelingen dekt.

Let er bij de basisverzekering op dat er een eigen risico geldt van 385,-. Dit eigen risico kun je verhogen naar maximaal 885,-. Dit kan schelen, want de premie voor je zorgverzekering daalt hierdoor. Er zijn grote verschillen tussen zorgverzekeraars. De premiekortingen die verzekeraars in 2023 bieden bij het vrijwillig verhogen van het eigen risico lopen nogal uiteen.

 

Een eerlijke vergoeding voor ons?

Als we kijken naar de vergoeding die wij ontvangen van de zorgverzekeraar per consult, dan verschilt deze enorm tussen verzekeraars. Heel vreemd, maar nog steeds is dit zo. Bij de tandarts is er een landelijke prijs afgesproken, maar in de fysiotherapie is dit niet zo.

ONVZ betaalt ons per consult ruim 6 euro meer dan hekkensluiter CZ voor precies hetzelfde consult! Wanneer je dit verschil doorrekent, maakt dit op jaarbasis voor onze praktijk enorm uit.

Wij willen graag hoogwaardige zorg blijven leveren aan jou EN blijven innoveren EN onze medewerkers een eerlijk salaris betalen. 

Onze top 3 betreft de vergoeding naar ons toe:

 1. ONVZ
 2. DSW
 3. Menzis

De slechts betalende verzekeraars zijn:

 1. CZ
 2. Zorg en Zekerheid
 3. ENO

Vrije keuze van zorgverlener

Wij vinden dat de zorgverzekering niet mag bepalen naar welke zorgverlener u gaat. Er is maar een die dat mag bepalen en dat ben jijzelf! Kies daarom voor een restitutiepolis in plaats van een naturapolis.

Let op: in het overzicht hierboven is niet elke polis een restitutiepolis. Dit betreft Aevitae, CZ en Menzis. ONVZ en DSW vinden beide dat vrije keuze belangrijk is en bieden daarom alleen maar restitutie polissen aan.

 

Conclusie: zorgverzekering fysiotherapie 2023

Kies voor Menzis, ONVZ, of DSW wanneer u goed verzekerd wilt zijn in 2023 en ons een eerlijk tarief gunt.

Verantwoording: in onze rekenvoorbeelden gaan we uit van verzekering voor 1 persoon.  Type- en rekenfouten voorbehouden.

15 december 2022